Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

+420 371 140 900 Po-Pá: 8-15:30 h
  1. E-shop
  2. Články s našimi radami a tipy
  3. Velikonoční pečení a vaření s aromkou
Velikonoční pečení a vaření s aromkou
Domácnost

Velikonoční pečení a vaření s aromkou

04. 14. 2022 Iva Šimonková

Určitě jste si už všimli, že v našem sortimentu najdete kromě hotových produktů také ROSTLINNÉ OLEJE. Možná si říkáte, že tahle kategorie je určena jen profesionálním masérům, kteří oleje používají při své praxi. Není tomu tak! Naše ROSTLINNÉ OLEJE mají potravinářskou kvalitu, proto je můžete bez obav použít například v kuchyni.
A kdy jindy si to ověřit než teď o Velikonocích, kdy se pečou mazance, beránci a připravují se nejrůznější pomazánky. Přesvědčte se sami, kde všude můžete naše ROSTLINNÉ OLEJE použít…

 

          Pečivo v ošatce


Co by byly Velikonoce bez voňavého beránka a nadýchaného mazance. U pečení těchto laskomin se vám bude hodit SLUNEČNICOVÝ OLEJ LZT, který je bohatý na vitamín E, zároveň je oblíbený pro své antioxidační účinky. Velkou výhodou tohoto oleje je jeho stabilita. Při správném skladování vám olej vydrží poměrně dlouho. Navíc budě těsto krásně žluté díky jeho sytě žluté barvě. Slunečnicový olej má však neutrální chuť, proto ho při přípravě mazance doporučujeme použít v kombinaci s klasickým máslem (na 50 g rozpuštěného másla 3 lžíce oleje). Těsto tak bude chutnější.

          Mazanec a mandlový olej Karel Hadek

Pro přípravu velikonočního beránka lze použít MANDLOVÝ OLEJ LZT, který společně s mandlovou moukou dodá těstu netradiční chuť. Mandlový olej se využívá pro podporu trávicího systému. Obsahuje vitamíny A a E, z minerálů pak draslík, vápník i hořčík. Při pravidelné konzumaci zlepšuje kvalitu vlasů, nehtů a pokožky. Zaujal vás tento recept? Tady ho máte:

Ingredience:

200 g mandlové mouky
100 g hladké mouky (lze použít i celozrnnou špaldovou)
100 g cukru
1 vanilkový cukr
¾ prášku do pečiva
3 vejce (oddělit bílky a žloutky vyšlehat s cukrem)
100 ml mandlového oleje
špetku soli
citronovou kůru
 
 Upečený velikonoční beránek


Nejprve si trochou oleje vymažte formu a vysypejte ji moukou. Potom vyšlehejte žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté přidejte mouky s práškem do pečiva. Následovat budou zbylé ingredience. Hladké těsto nalijte do formy a pečte při 180 °C asi 40 minut.

Pokud jste připravili víc vajíček, než přišlo koledníků, nezoufejte. Můžete z nich připravit lahodnou svačinu na další den. Určitě víte, jak se připravuje vajíčková pomazánka. Ale víte, jak se připravuje domácí majonéza? Není to žádná alchymie, stačí se jen držet postupu. Žloutek, trochu hořčice a špetku soli zakápněte octem. Začněte šlehat. V průběhu šlehání velmi opatrně přikapávejte SLUNEČNICOVÝ OLEJ. Po chvilce se konzistence začne měnit a voilà, majonéza je na světě!

         Domácí vaječná majonéza a vejce  

A jak vajíčkovou pomazánku ozdobit, aby to vypadalo jarně? No přeci jarním osením! Ideální je řeřicha, kterou si můžete doma sami vypěstovat s předstihem. Aby vám řeřicha pěkně rostla, můžete při jejím výsevu přidat do substrátu sypký přípravek PLANT-PROTECTOR, který zeminu obohatí o potřebné živiny.

Už věříte, že ROSTLINNÉ OLEJE nejsou určeny jen profesionálům?
 
Krásné Velikonoce
Iva Šimonková